Fotoalbum

Fotoalbum

Op 8 december 2018 hebben we meegedaan aan de Kerstmarkt in Buitenpost.

Eerst in de kerk gezongen en gespeeld voor een volle kerk. Geweldig optreden. Wat een prachtige akoestiek! Later nog een optreden in de gezellige winkelstraat (gelukkig wel binnen, want het was koud!). Helaas geen foto's deze keer, want die waren niet goed gelukt.


Op 15 september nog een optreden verzorgt in Surhuisterveen. We stonden gelukkig wel een beetje uit de wind, want het was zeer koud. We konden steeds maar blokjes van 3 liedjes zingen en spelen, want daarna moesten de vingers van de muzikanten eerst weer opgewarmd worden. We konden gelukkig warm worden in de kelder van It Stee voor Iters en Drinkers met koffie en thee.


Dit was ook het laatste optreden wat we hebben gedaan met onze muzikaal leider, de heer Henk Siekman. Na jarenlang voor ons koor te hebben gestaan, was daar dan de laatste keer. Na afloop van ons optreden in Surhuisterveen hebben we in onze oefenruimte afscheid genomen van Henk Siekman onder het genot van een hapje en een drankje. Henk, het ga je goed!

Vanaf nu staat de heer Feike van der Zee voor ons koor en we hopen op net zo'n goede en lange samenwerking als we hebben ondervonden met Henk Siekman.


Zondag 9 september een optreden verzorgt op de Fryske Dei in Houtigehage. Veel publiek op deze dag. Samen met Adri de Boer een gedeelte van het optreden gedaan. Zelf waren we een beetje onderbezet qua zangers en muzikanten. Verder trad de lokale coverband Djoekboks op. Zij lieten het publiek swingen op de herkenbare muziek. Een gezellige dag die voor ons voor herhaling vatbaar is.

Ons Jubileumconcert op 26 mei was een groot succes. Er kwamen veel mensen op af. Het weer werkte ook goed mee al hoefde het niet warmer, want in de zon was het bijna niet uit te houden.


De optredens van De Graham Lowlanders Pipes and Drums en ook het muzikale duo Michiel en Pieter vielen erg in de smaak bij het publiek.


Er zijn gedurende de hele dag zo'n 700 bezoekers geweest, dus we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileum-concert.


Bekijk ons You Tube kanaal. U kunt zich abonneren zodat u de laatste video's te zien krijgt:


You Tube kanaal It Wâldfolk


Kerstmarkt in Buitenpost


Ook dit jaar was er weer een gezellige Kerstmarkt in Dickensstijl in Buitenpost.


Ons eerste optreden was in de goed gevulde Mariakerk

waar het geluid goed tot zijn recht kwam.

In de kerk was het ook lekker warm en droog


Het tweede optreden was buiten in een tent, dus zaten we in ieder geval droog, maar het was wel erg koud.


Vooral voor de muzikanten die koude vingers kregen, maar toch was het een geslaagd optreden. Het publiek klapte enthousiast mee met enkele nummers.


We komen volgend jaar graag weer.Optreden in de Merelhof, Drachten


Op 24 November 2017 waren we te gast bij De Merelhof in Drachten.


De bewoners waren zeer enthousiast over ons repertoire. De verzorging was er ook bijzonder goed. Drinken en versnaperingen in de pauze, dus we hebben het daar zeer goed gehad.


Onze trompettist, Jelle, was voor de eerste keer mee en heeft zijn taak goed volbracht. Hij mag wel vaker mee....

Straatkoren Festival in Luttenberg (Ov.)


Veel plezier gehad op een prima georganiseerd festival in Luttenberg.

10 Koren deden mee op dit Straatkoren Festival dat opgezet wordt door het lokale koor "De Stroatkjals".


Het weer was wat druilerig, maar dat kon de pret niet drukken.


Er was veel publiek op de been. Op verschillende terrassen kon er genoten worden van de koren. Ook was er een braderie in de straat die veel publiek trok.


Er was tussen de optredens voldoende tijd voor de koren om installaties af te breken en weer te bouwen, mede doordat er hoofdzakelijk akoestisch gespeeld werd. Alleen de solisten moesten toch even versterkt worden.


Zo nu en dan kwamen de ganzenhoeders even langs bij de koren. (meestal om even aan te geven dat de speeltijd om was, volgens ons)


De jassen waren wel mee, maar konden toch uit.


Al met al een zeer geslaagd optreden!


Stroatkjals bedankt voor de uitnodiging!

Copyright @ All Rights Reserved